AKTUALNO U DOMU

Sudjelovanje u projektu ,,Šutnja nije zlato''

Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske, zajedno s partnerima udrugom POZOR! i Pučkim otvorenim učilištem „Dr. Ante Starčević“ sudjeluje u projektu „Šutnja nije zlato – knjigom i razgovorom do rješenja“.

Projekt je prijavljen za financiranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ unutar Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Cilj projekta je osnaživanje kapaciteta nositelja i partnera za poslovanje u kriznim uvjetima, te razvijanje volonterskih programa pomoći i podrške tinejdžerima u prevladavanju stresa uzrokovanog pandemijom, potresima i drugim izazovima odrastanja. Prema potrebama lokalne zajednice izradit će se i provesti tri nova volonterska programa: „Nije lako biti tinejdžer”, „Pandemija, škola, obitelj i ja” i „Potres na stres” na području Zagreba, Ličko–senjske i Sisačko–moslavačke županije.

Projektom se Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske, POZOR! i Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ žele povezati međusobno, ali i s drugim organizacijama u cilju prilagodbe poslovanja i aktivnosti u kriznim situacijama s naglaskom na pružanje pomoći djeci i mladima.

Učenički dom Marije Jambrišak također je uključen u realizaciju aktivnosti iz projekta, a na prvim edukacijama u sklopu projekta sudjelovala je odgajateljica Žana Lasić. 

U sklopu projekta u Domu smo ugostili lovkinju Moranu Zibar. Nakon zanimljivog predavanja i postavljanja pitanja, učenice su sudjelovale u mini-kvizu. 
24. 11. 2022. u učeničkom domu Dore Pejačević u sklopu projekta gostovao je Domagoj Jakopović, poznatiji pod imenom Ribafish. Naše učenice aktivno su sudjelovale na gostovanju i s velikim interesom slušale zanimljive priče gosta. U dom su se vratile s mnogo ideja za putovanja i pokojim poklonom.
28.11.2022. u sklopu projekta naše učenice sudjelovale su na gostovanju književnice Rosie Kugli u Učeničkom domu Novi Zagreb. Rosie Kugli podijelila je s učenicima puno zanimljivih iskustava, predstavila svoj književni opus i otvoreno odgovarala na sve upite učenica. 

Poveznica na službenu mrežnu stranicu projekta: https://sutnjanijezlato.eu/

Imaš pitanja? Kontaktiraj nas!

Rado ćemo odgovoriti na tvoja pitanja.