AKTUALNO U DOMU

Obavijest prilikom početka školske godine (Covid 19) + radovi u domu

Poštovani roditelji  drage učenice, nadamo se da ste svi dobro i da ste spremni na nove izazove koji su pred svima nama. Radovi u Domu idu dobro i bit će završeni na vrijeme kako bi prostor Doma bio spreman za vaš dolazak. Vjerujem da ste informirani da će nam zajednički život  biti drugačije organiziran i pojačano kontroliran zbog Covid19 epidemije. Sa željom da zajedničkim naporima  i uvažavanjem propisanih mjera i načina ponašanja uspijemo što duže  održati novo normalno stanje u našoj ustanovi, a samim time i omogućiti što normalniji život našim učenicama i rad našim zaposlenicima.

Molimo vas proučite Upute HZJZ za učeničke domove te Preporuke  za izrazito osjetljive osobe , te uvažite promjene koje ćemo morati uvesti vezano za organizaciju života i rad kako bismo stvorili uvjete za što  sigurniji  boravak  učenicama. Da bismo to postigli prisiljeni smo uvesti  neke promjene i ograničenja k u Domu tako i su suradnji i komunikaciji  s vanjskim dionicima. Vjerujem da ćemo imati podršku vas roditelja i razumijevanje naših učenica u provođenju propisanih mjera i time zaštite njihovog, vašeg i našeg zdravlja.

Hvala vam na razumijevanju i podršci, sa željom da svi budemo odgovorni i ostanemo zdravi!

PREPORUKA  VEZANO UZ IZRAZITO VULNERABILNE (OSJETLJIVE) OSOBE:

U skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici OVDJE) „za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke.“

U skladu s navedenim, preporučujemo vam da zaposlenike koji  su  izrazito vulnerabilne (osjetljive) osobe i za koje je  s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju potrebna odluka  liječnika primarne zdravstvene vezano uz mogućnost  boravka i rada u školskoj ustanovi, što prije obavijestite o potrebi pribavljanja navedene odluke kako bi mogli planirati rad u ustanovi u slučaju nemogućnosti njihova rada u ustanovi.

MZO JE OTVORILO POZIVNI CENTAR ZA SVE SUDIONIKE U SUSTAVU

U svrhu podrške sudionicima sustava, Ministarstvo znanosti i obrazovanja 26. kolovoza 2020., otvorio je pozivni centar u kojem će svakog radnog dana, od 8-17 h na tri telefonske linije, biti osigurana podrška vezano uz primjenu Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Linije za podršku dionicima sustava:

  • - rani i predškolski odgoj i obrazovanje te razredna nastava (1.-4. razred osnovne škole): 01/4594 181
  • - predmetna nastava u osnovnim školama (5.-8. razred): 01/4594 182
  • - srednje škole i učenički domovi: 01/4594 183.

Upiti se mogu poslati i e-mailom, na adresu: idemouskolu@mzo.hr.

pdfUpute za učeničke domove HZJZ


 

Imaš pitanja? Kontaktiraj nas!

Rado ćemo odgovoriti na tvoja pitanja.