AKTUALNO U DOMU

Dan otvorenih vrata (DAN RUŽIČASTIH MAJICA - PROTIV NASILJA U ŠKOLAMA)

POZIVAMO VAS
na dan otvorenih vrata Učeničkog doma Marije Jambrišak                                                          
(DAN RUŽIČASTIH MAJICA - PROTIV NASILJA U ŠKOLAMA) 
Opatička 14. Zagreb                                                                                                                  
koji će se održati   27. veljače 2019.godine, od 10,00 – 20,00 sati!
 

Otvorili smo ponovno naša vrata svim našim kolegicama i kolegama, suradnicima, roditeljima,  partnerima, susjedima i svima koji žele vidjeti i sudjelovati u dijelu naših izbornih, kreativnih ili sportskih programa.
 
Naš dugoročni cilj  je  nulta tolerancija svih oblika nasilja, stvaranje poticajnijeg i sigurnijeg okruženja. Senzibilizirati učenike na prepoznavanje svih oblike  nasilja koje proizlazi iz nekvalitetne komunikacije, netolerancije različitosti, straha, osobnih problema, nedostatku empatije. Stoga  je usredotočenost na razvijanje kvalitetnih odnosa s vršnjacima i odraslima važna jer su skladni, podržavajući prijateljski odnosi ključni za mentalno, socijalno i emotivno  zdravlje mlade osobe, a time i stvaranje ugodnijeg domskog ozračja. To su preduvjeti da mlada osoba razvija svoje potencijale, otkriva talente i razvija kreativnost. Također organizirani rad s mladima kojim se djeluje na osobni razvoj i osobnu dobrobit i povećava spremnost za pružanje pomoći i podrške. Naša je zadaća provoditi preventivne aktivnosti na razini doma, otvarati se prema  lokalnoj zajednici   i razvijati među domsku suradnju sa ciljem afirmacije pozitivnih vrijednosti kroz razne oblike izbornih i posebnih programa (od edukativnih preko umjetničkih do  sportskih). 
 
Tako smo za dan otvorenih  vrata pripremili pregled dijela naših aktivnosti u koje se  možete uključiti ako nas  posjetite.  
 

Imaš pitanja? Kontaktiraj nas!

Rado ćemo odgovoriti na tvoja pitanja.